Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με σολομό και κρέμα για το μεσημεριανό σας
Συνταγή :
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γραμμάρια ριγκατόνι
- 2 κουτιά ντοματάκια
- λίγο κρεμμύδι
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml 15 % λιπαρά
- 450 γραμμάρια σολομό ψιλοκομμενο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- λίγο σέλινο
- 100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
- παρμεζάνα τριμμένη
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον σολομό ψιλοκομμμένο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του πυρέξ λίγη από την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο πυρέξ.
- Στη συνέχεια ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα σολομού και ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, τον αρακά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
- Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
- Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου