ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό κεράσι

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα για όλες τις ώρες








Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1300 γρ. κεράσια
  • 1350 γρ. ζάχαρη
  • 340 ml νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό του


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια τους, τα πλένουμε καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε από ένα ένα το κουκούτσι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα τα κεράσια. 
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν έχει κρυώσει το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει έτσι για 24 ώρες. 
  • Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά να βράσει για μερικά λεπτά ακόμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία να το αφήσουμε να κρυώσει και να το κρατήσουμε στην άκρη για ακόμα 24 ώρες.
  • Μετά τη 2η φορά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει. 
  • Προσέχουμε στο διάστημα που θα βράζει το γλυκό κεράσι να αφαιρούμε τον αφρό.
  • Φυλάμε το γλυκό μας σε βαζάκια αποστειρωμένα και στεγνά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου