Μία φανταστική πίτα για όλη την οικογένεια
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 800 γρ. πατάτες
- 700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 180 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. μπέικον καπνιστό
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα 80 γρ. της παρμεζάνας.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μεγάλο τηγάνι για 7 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και το ψαρονέφρι.
- Μόλις τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα, τη δάφνη και τη ρίγανη.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πυρέξ, στρώνουμε τις πατάτες από πάνω, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου