ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με χοιρινό & Πατάτες

Μία φανταστική πίτα για όλη την οικογένεια












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • 800 γρ. πατάτες
  • 700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 180 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. 
  • Σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα 80 γρ. της παρμεζάνας.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μεγάλο τηγάνι για 7 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και το ψαρονέφρι. 
  • Μόλις τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα, τη δάφνη και τη ρίγανη.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πυρέξ, στρώνουμε τις πατάτες από πάνω, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου