Ένα εύκολο γλυκό που θα αρέσει σε όλους.
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 15 κρόκοι αυγών
- 1 κούπα αλεύρι (περίπου 200 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το κάρδαμο και τη λιώνουμε.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τους ρίχνουμε και αυτούς μέσα στη λευκή σοκολάτα.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα ανακατεύουμε μέσα ελαφριά για να μην πέφτουν.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 σκεύη για σουφλέ.
- Γεμίζουμε τα σκεύη αυτά μέχρι τα 3/4 του ύψους τους με το μείγμα που φτιάξαμε.
- Ανοίγουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε 10 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία ώστε να προθερμανθεί.
- Αν τα σκεύη για σουφλέ που έχουμε είναι ίδια σε μέγεθος με ένα φλιτζάνι τσαγιού, μετά από 12 λεπτά ψησίματος στο φούρνο τα σουφλέ λευκής σοκολάτας θα είναι έτοιμα.
- Αν τα σκεύη μας είναι μικρότερα, θα υπολογίσουμε ότι χρειάζεται μικρότερος χρόνος.
- Για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ψηθεί σωστά, κοιτάμε αν τα σουφλέ παραμένουν υγρά στη μέση, τότε είναι έτοιμα.
- Σερβίρονται ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
- Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 8 σουφλέ λευκής σοκολάτας.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου