Ο Χρήστος Τζιέρας μοιράζεται μαζί μας, μια γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα !
Συνταγή : Χρήστος Τζιέρας
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40 λεπτά, ψήσιμο 25 -30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 φύλλο κρούστας
- 2000 ml. γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)
- 440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.
- Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου