ΜΕΝΟΥ

Pages

Γρήγορη μπουγάτσα


Ο Χρήστος Τζιέρας μοιράζεται μαζί μας, μια γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα !









Συνταγή : Χρήστος Τζιέρας
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 40 λεπτά, ψήσιμο 25 -30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 2000 ml. γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)
  • 440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  • Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.
  • Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου