ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμο μυδοπίλαφο


Παραδοσιακά νόστιμο και λαχταριστό πιάτο για όλες τις ώρες








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες  : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
  • δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού φυτική μαργαρίνη
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
  • 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • ½ ντοματάκι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Ρίχνουμε λίγο φυτική μαργαρίνη, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
  • Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιει τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
  • Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου