Παραδοσιακά νόστιμο και λαχταριστό πιάτο για όλες τις ώρες
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
- δυόσμο
- 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
- 1 κουταλιά του γλυκού φυτική μαργαρίνη
- πιπέρι
- Αλάτι
- 3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
- 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ½ ντοματάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
- Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε λίγο φυτική μαργαρίνη, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
- Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιει τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου