Η πολύ παλιά έκφραση "μεταξύ τυρού και αχλαδίου" που αφορά τα πράγματα που λέγονται προς το τέλος ενός πλούσιου γεύματος, μου έδωσε την έμπνευση γι αυτή τη σούπα.
Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, συνολικά 60 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1lt ζωμό σπιτικό από κοτόπουλο
- 1 μικρό καρότο κομμένο κυβάκια
- 1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο και θυμάρι
- 6 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας
- 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
- 5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γλ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. κρέμα χαμηλών λιπαρών
- τρίμμα ροκφόρ - όση ποσότητα θέλετε
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει.
- Αφαιρούμε και το ακουμπάμε σε αποροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε.
- Κρατάμε μόνο μια κουταλιά από το λίπος που έχει μείνει στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία κι αφήνουμε να μαλακώσει μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο και το σκόρδο κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια, το μέλι, μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο, θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε να γλασαριστούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε και τον ζωμό κι αφήνουμε να βράσει η σούπα για 10-15 λεπτά ακόμα, ανάλογα με την ποιότητα της πατάτας.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλάντερ κι αν θέλουμε πιο βελούδινη υφή, περνάμε κι από λεπτή σίτα.
- Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, γαρνίρουμε με το μπέικον και το ροκφόρ και σερβίρουμε.
Tips
- Μπορείτε να βάλετε γκοργκοντζόλα αντί για ροκφόρ, αν την προτιμάτε.
Πηγή - gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου