Μοναδικό επιδόρπιο για να ενθουσιάσετε τους φίλους σας.
Συνταγή : Xρόνης Δαμαλάς
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 ml Arla κρέμα γάλακτος
- 400 ml γάλα καρύδας Oriental Express
- 250 ml γάλα
- 20 γρ. ζελατίνες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ταπιόκα
- 4 φρούτα του πάθους
- 2 κ.σ. μέλι
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 2 πορτοκάλια
- Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Βράζουμε μισό λίτρο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ταπιόκα, για να μην κολλήσει, και την βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα την σουρώνουμε και την ξεπλένουμε καλά.
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, τις ζελατίνες στραγγισμένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη ταπιόκα, προσθέτουμε τα φρούτα του πάθους, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το φιλέτο πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την πανακότα με την ταπιόκα, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και φρούτα του πάθους.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου