Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- ψίχα ψωμιού 1/2 φλ.τσ.
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
- 1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
- θυμάρι 1/2 κ.γ.
- 2 αβγά
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 790 ml συσκευασία ντομάτα στο τρίφτη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τον κυμά και προσθέτουμε την ψύχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αυγά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς απο τη σάλτσα. Κλέινουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα κεφτεδάκια να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνουν.
- Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια απο την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου