ΜΕΝΟΥ

Pages

Καραβίδες με σάλτσα μυρωδικών

Κλασική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.













Συνταγή : ELLE
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 16 μεγάλες καραβίδες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
  • 1 ντομάτα
  • 10 γραμμ. ξίδι μηλίτη
  • 20 γραμμ. φιστικέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Φτιάχνετε πρώτα τη σάλτσα: σε ένα μπολ ανακατεύετε τις μουστάρδες με τη ζάχαρη και το ξίδι. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάτε μέχρι να γίνει παχύ το μείγμα.
  • Βράζετε την ντομάτα ολόκληρη, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Την προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με τα μυρωδικά. Βάζετε όσο πιπέρι θέλετε.
  • Μαγειρεύετε τις καραβίδες στον ατμό ή την κατσαρόλα για 6΄-8΄.
  • Τις σερβίρετε ζεστές ή και κρύες συνοδευόμενες από τη σάλτσα, την οποία μπορείτε, αν θέλετε, να ζεστάνετε λίγο.

Πηγή - ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου