Συνταγή : ELLE
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 16 μεγάλες καραβίδες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. κόλιαντρο
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
- 1 ντομάτα
- 10 γραμμ. ξίδι μηλίτη
- 20 γραμμ. φιστικέλαιο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε πρώτα τη σάλτσα: σε ένα μπολ ανακατεύετε τις μουστάρδες με τη ζάχαρη και το ξίδι. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάτε μέχρι να γίνει παχύ το μείγμα.
- Βράζετε την ντομάτα ολόκληρη, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Την προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με τα μυρωδικά. Βάζετε όσο πιπέρι θέλετε.
- Μαγειρεύετε τις καραβίδες στον ατμό ή την κατσαρόλα για 6΄-8΄.
- Τις σερβίρετε ζεστές ή και κρύες συνοδευόμενες από τη σάλτσα, την οποία μπορείτε, αν θέλετε, να ζεστάνετε λίγο.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου