¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 3 ώρες, Μαγείρεμα 1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
- 1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή λαιμό κομμένο σε μερίδες
- 2 λουκάνικα από αγριογούρουνο ή απλά χοιρινά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε φετάκια
- 2-3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
- Αφήνουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό της βρύσης όλο το βράδυ ή για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό για μία ώρα περίπου (να κρατάνε λίγο).
- Αχνίζουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα μέχρι να σφίξει το κρέας.
- Aλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε το κρέας με ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε στο κρέας τα βρασμένα φασόλια (σουρωμένα), το πράσο, το καρότο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και τον πελτέ (αραιωμένο σε λίγο νερό).
- Kόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ροδίζουμε σε στεγνό τηγάνι.
- Πετάμε το περιττό λίπος και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Aνακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Πηγή - cookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 22/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου