Παραδοσιακή πίτα για το τραπέζι σας.
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 20 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 100 γρ. αντζούγιες ψιλοκομμένες
- 2 φακελάκια μαγιά
- 250 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 4 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- αλάτι, πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Eκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαγιά και το ταχίνι σε λεκάνη με το νερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί. Τοποθετούμε πάνω το ένα κομμάτι ζύμης.
- Σκορπίζουμε παντού τις αντζούγιες και το σταμναγκάθι, αλατοπιπερώνοντας ελαφρώς.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι ανοιγμένο με το χέρι σαν φύλλο.
- Κλείνουμε καλά τα δυο ζυμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου