ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Φτιάξτε με απλά υλικά γλυκό του κουταλιού με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  30 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος)
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 2½ λεμόνια

Εκτέλεση
  • Διαλέγουμε από το καρπούζι τις φλούδες του από το λευκό μέρος. 
  • Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και το κόβουμε σε κύβους. 
  • Ρίχνουμε τις φέτες καρπουζιού σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες.
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βάζουμε το νερό.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για 24 ώρες (1 ημέρα) τουλάχιστον.
  • Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού (από μισό λεμόνι).
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου