Φτιάξτε με απλά υλικά γλυκό του κουταλιού με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος)
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
- 1 βανίλια
- Χυμό από 2½ λεμόνια
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε από το καρπούζι τις φλούδες του από το λευκό μέρος.
- Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και το κόβουμε σε κύβους.
- Ρίχνουμε τις φέτες καρπουζιού σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
- Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βάζουμε το νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για 24 ώρες (1 ημέρα) τουλάχιστον.
- Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού (από μισό λεμόνι).
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου