Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 30 ml. ηλιέλαιο
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 120 ml. γάλα
- ψίχα ψωμιού 1 φλ.τσ. μπαγιάτικη και ψιλοκομμένη
- Αλάτι 1 κ.γ.
- 1/8 ματσάκι μαϊντανό (1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο)
- 1/8 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. ξερός βασιλικός
- 1000 γρ. γαρίδες ( 12 μεσαίες γαρίδες)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ.
- Αναμιγμύουμε το γάλα με το αυγό σε ένα δεύτερο μπόλ.
- Σε ένα τρίτο μπόλ ανακατεύουμε την ψύχα του ψωμιού με το αλάτι, το βασιλικό, το μαιντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Παίρνουμε τη γαρίδα και την βουτάμε στο αλέυρι. Τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τη βυθίζουμε στο μίγμα με το αυγό. Τέλος την βουτάμε στο μίγμα με την ψύχα του ψωμιού και πιέζουμε ώστε να κολλήσει το μίγμα πάνω της. Αφήνουμε τη γαρίδα που πανάραμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες γαρίδες.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο καυτό λάδι για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα και βάζουμε εκεί τις γαρίδες που τηγανίσαμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου