Μια συνταγή για να μη στερηθούμε ποτέ τη σοκολάτα, ακόμα και τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 90 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 ml. σπορέλαιο
- 450 γρ. ζάχαρη
- 450 ml νερό
- 3 κ.σ. ξίδι
- 6 κ.σ. κακάο
- Αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και αφού πάρουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και το έχουμε πασπαλίσει ελαφρά με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Όταν κρυώσει εντελώς μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου