ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελουτέ σούπα με λευκά μανιτάρια


Γευστική σούπα μανιταριών για κρύες ημέρες αλλά και καθημερινές απολαύσεις.













Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα
  • 3 σκ.σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γιά το σωτάρισμα
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε 100 γρ. μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο, σε δυνατή φωτιά γιά 2'.
  • Τα βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα και τα φυλάμε γιά το γαρνίρισμα των πιάτων. Κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε πιό χοντρά φετάκια.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες.
  • Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Σκεπάζουμε γιά λίγα λεπτά το σκεύος γιά να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα λυώνουμε 50 γρ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12', ανακατεύοντας τακτικά. Η σούπα θ' αρχίσει να πήζει.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι.
  • Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με μερικά ψητά μανιτάρια από πάνω.

Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου