Γευστική σούπα μανιταριών για κρύες ημέρες αλλά και καθημερινές απολαύσεις.
Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα
- 3 σκ.σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο γιά το σωτάρισμα
- 500 ml γάλα
- 500 ml ζωμό κότας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε 100 γρ. μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο, σε δυνατή φωτιά γιά 2'.
- Τα βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα και τα φυλάμε γιά το γαρνίρισμα των πιάτων. Κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε πιό χοντρά φετάκια.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Σκεπάζουμε γιά λίγα λεπτά το σκεύος γιά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σε μέτρια κατσαρόλα λυώνουμε 50 γρ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12', ανακατεύοντας τακτικά. Η σούπα θ' αρχίσει να πήζει.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι.
- Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με μερικά ψητά μανιτάρια από πάνω.
Πηγή - gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου