Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 120 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 480 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 κ.σ. κόκκος μαύρο πιπέρι
- θυμάρι απο 1-2 κλωνάρια
- Αλάτι 3/4 κ.γ.
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 πατάτες καθαρισμένες
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους πιπεριού, το θυμάρι και αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμενα ζεσταθεί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 40 λεπτά.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες με ενα κοφτερό μαχαίρι η με το μαντολίνο.
- Βάζουμε το 1/4 απο τις πατάτες στον πάτο ενός ταψιού. Προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας του καραμελωμένου κρεμμυδιού και το 1/4 της ποσότητας του τυριού.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμη φορές ώστε να έχουμε 3 στρώσεις πατάτας και των υπόλοιπων υλικών.
- Τέλος καλύπτουμε με μια τεέυταία στρώση πατάτες, περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας γάλακτος και πασπαλίζουμε με όσο τυρί έχει περισσέψει.
- Ψήνουμε στο φούρνο για μια με μιάμιση ώρα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου