Μοναδικά τρουφάκια από τον Διονύση Αλέρτα
Συνταγή : Διονύσης Αλέρτας
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 ml κονιάκ
- 50 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 66%
- 100 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% για την επικάλυψη
- 5 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (η στο φούρνο μικροκυμάτων).
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και μόλις βράσουν .τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα.
- Ομογενοποιούμε το μείγμα μας , με ένα μίξερ χειρός,και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του.
- Μόλις φτάσει τους 40ΟC προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε πάλι με το μίξερ για να έχουμε μια λεία υφή.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Μόλις σταθεροποιηθεί,ξεφορμάρουμε,το κόβουμε σε κυβάκια και τα περνάμε πρώτα από τη λιωμένη κουβερτούρα (55%) και αμέσως μετά από το κακάο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου