ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρούφες με κονιάκ απο τον Διονύση Αλέρτα


Μοναδικά τρουφάκια από τον Διονύση Αλέρτα








Συνταγή : Διονύσης Αλέρτας
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 ml κονιάκ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 66%
  • 100 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% για την επικάλυψη
  • 5 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (η στο φούρνο μικροκυμάτων).
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και μόλις βράσουν .τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα. 
  • Ομογενοποιούμε το μείγμα μας , με ένα μίξερ χειρός,και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του.
  • Μόλις φτάσει τους 40ΟC προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε πάλι με το μίξερ για να έχουμε μια λεία υφή.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. 
  • Μόλις σταθεροποιηθεί,ξεφορμάρουμε,το κόβουμε σε κυβάκια και τα περνάμε πρώτα από τη λιωμένη κουβερτούρα (55%) και αμέσως μετά από το κακάο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου