¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αυτό το επιδόρπιο είναι νόστιμο, εντυπωσιακό… αλλά και ο ποιο διασκεδαστικός τρόπος για την ολοκλήρωση ενός γεύματος.
Υλικά
- 200 γρ. φράουλες
- 2 μπανάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 200 γρ. σταφύλια
- 1 μήλο κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 500 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
- 200 ml. κρέμα γάλακτος light
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη & ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα & ψιλοκομμένα
- 50 γρ. τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στεγνώνουμε τα φρούτα με προσοχή και τα κόβουμε σε μπουκίτσες.
- Ειδικά για τα μήλα και τις μπανάνες πρέπει να ακολουθήσουμε μια παραπάνω διαδικασία, η οποία είναι να τα βουτήξουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε λίγο νερό με χυμό λεμονιού και μετά να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε την πιθανότητα να μαυρίσουν. Το ίδιο κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο που μαυρίζει η σάρκα του, όπως για παράδειγμα το αχλάδι.
- Βάζουμε τα φρούτα μας στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Αραιώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, μετά προσθέτουμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας μέσα στο ειδικό σκεύος για φοντί που διατηρεί το μείγμα ζεστό. Τοποθετούμε στο τραπέζι μπολ με τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και την τριμμένη καρύδα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν όλοι οι καλεσμένοι μας να μπορούν να βουτούν τα κομματάκια φρούτου μέσα σε αυτά, αφού πρώτα τα έχουν βουτήξει μέσα στη σοκολάτα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου