Χταπόδι με κόκκινο κρασί, μια εύκολη και νόστιμη, νηστίσιμη συνταγή για κυρίως πιάτο ή για μεζέ.
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
- 10 κ.σ. ξίδι
- 220 ml. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 220 ml κόκκινο γλυκό κρασί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ). Το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για αρκετή ώρα, ώστε να στραγγίσει πολύ καλά από τα νερά του.
- Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξίδι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μόνο με το ξίδι και τα νερά που θα βγάλει το χταπόδι στην κατσαρόλα.
- Όταν έχει μαλακώσει στραγγίζουμε το ζουμί του που το κρατάμε σε ένα άλλο σκεύος και κόβουμε σε μεγαλα κομμάτια το χταπόδι. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χταπόδι ώστε να σοταριστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα του.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα μαζί με όλη τη σάλτσα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου