ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα μελάσας


Μοναδικά μπισκότα για μικρούς και μεγάλους









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 3/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη και επιπλέον 110 γρ. για τα μπισκότα
  • 1 αβγό
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 8 κ.γ. μελάσα


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου 4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το αυγό, τη μελάσα και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. 
  • Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά και χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και να προκύψει μια ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ. 
  • Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Βφάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και πλάθουμε τα μπισκότα μας. Χρησιμοποιούμε ώς δοσομετρητή για κάθε μπισκότο ένα κουτάλι της σούπας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπόλ και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα σε στο μπόλ. Τοποθετούμε ξανά τα μπισκότα στο ταψί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου