¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας ή της επιλογής σας
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 κουπ πατ σχήμα καρδιάς
- 200 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα).
- Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
- Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
- Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.
- Έπειτα τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 - 15 λεπτά.
- Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε ένα - ένα μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου