Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 10 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 120 ml. γάλα
- 350 ml νερό
- 50 γρ. νωπή μαγιά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- Αλάτι 20 γρ.
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κουρκουμά ή κιτρινόριζα
- 2 παντζάρια μεγάλα, καθαρισμένα και τριμμένα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και το γάλα, θέλουμε να είναι χλιαρά.
- Ρίχνουμε τα υγρά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι σκληρό.
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια της φόρμας και την χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Σκεπάζουμε την φόρμα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 1750 C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι ξεροψηθεί εξωτερικά και να ψηθεί εσωτερικά. Θα πρέπει να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ψωμιού και να βγαίνει καθαρό.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου