ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια σχάρας


Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας









Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες  : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 450 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη
  • Λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
  • Κόψτε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα.
  • Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα. Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά.
  • Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου