Αναλογίες / Αντιστοιχίες
Γραμμάρια / 1 Κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι = 4,5 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ = 4 γρ.
- Σόδα = 5 γρ.
- Χυμός λεμονιού = 5 γρ.
Γραμμάρια / 1 Ποτήρι του νερού.
- Αλεύρι = 160 γρ.
- Ελαιόλαδο = 220 γρ.
- Ζάχαρη = 240 γρ.
- Μέλι = 440 γρ.
- Ρύζι = 230 γρ.
Γραμμάρια / 100 ml υγρό.
Γραμμάρια / 1 κουταλιά της σούπας.
ΜΑΓΙΑ:
Σε 500γρ. αλεύρι συνήθως χρησιμοποιούμε 15γρ. φρέσκια μαγιά = 1 κ.σ. ξερή μαγιά.
Πηγή - pastrychef.gr , dinanikolaou.gr
- Βαλσάμικο = 120 γρ.
- Γάλα = 100 γρ.
- Ελαιόλαδο = 75 γρ.
- Κρέμα γάλακτος = 130 γρ.
- Νερό = 100 γρ.
- Ντεμί γλας = 95 γρ.
Γραμμάρια / 1 κουταλιά της σούπας.
- Αλάτι = 15 γρ.
- Αλέυρι = 16 γρ.
- Βούτυρο = 15 γρ.
- Γάλα = 15 γρ.
- Ελαιόλαδο = 10 γρ.
- Ζάχαρη = 16 γρ.
- Κακάο = 7 γρ.
- Μαϊντανός ξερός = 4 γρ.
- Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος 6 γρ.
- Μέλι = 25 γρ.
- Μουστάρδα = 15 γρ.
- Νερό = 16 γρ.
- Πελτέ ντομάτας = 15 γρ.
- Σουσάμι = 10 γρ.
- Φρυγανιά τριμμένη = 6 γρ.
~ ¤ ~
- 1 ασπράδι= 30γρ.
- 1 κρόκος= 20γρ.
- 1 κούπα αλεύρι= 125γρ.
- 1 κούπα (κρυσταλλική) ζάχαρη= 225γρ.
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη= 160γρ.
- 1 κούπα νερό= 240γρ.
- 1 κούπα γάλα= 240γρ.
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος= 225γρ.
- 1 κούπα βούτυρο= 225γρ.
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο= 15γρ.
- 1 κούπα κακάο= 100γρ.
- 1 κούπα μέλι= 350γρ.
- 1 κούπα αμυγδαλόψιχα= 185γρ.
- 1 κούπα γιαούρτι= 225γρ.
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά= 100γρ.
- 1 κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος 35% (σαντιγί)= 125γρ.
- 1 κούπα λάδι= 220γρ.
- 1 κούπα ρύζι= 225γρ.
- 1 κούπα σιμιγδάλι= 170γρ.
- 1 κούπα τριμμένο τυρί= 110γρ.
~ ¤ ~
ΜΑΓΙΑ:
Σε 500γρ. αλεύρι συνήθως χρησιμοποιούμε 15γρ. φρέσκια μαγιά = 1 κ.σ. ξερή μαγιά.
~ ¤ ~
Θερμοκρασίες
Φούρνου
|
Ηλεκτρικός φούρνος
|
Αέρας
|
Γκάζι
|
Κρύος
|
110-130°C
|
90-110°C
|
Ό - ½
|
Πολύ χαμηλός
|
140°C
|
120° C
|
1
|
Χαμηλός
|
150°C
|
130°C
|
2
|
Μέτριος
|
160-180°C
|
140-160°C
|
3-4
|
Μέτρια ζεστός
|
190-200°C
|
170-180°C
|
5-6
|
Ζεστός
|
220-230°C
|
200-210°C
|
7-8
|
Καυτός
|
240° C
|
220° C
|
9
|
~ ¤ ~
Θερμοκρασία
για μαρμελάδες
|
104°C
|
Το
σιρόπι καραμελώνει στους
|
160°C
|
~ ¤ ~
Φλιτζάνια
|
ml
|
κ.σ
|
κ.γ
|
15
|
1
|
3
|
|
1/8
|
30
|
2
|
6
|
1/4
|
60
|
4
|
12
|
1/2
|
120
|
8
|
24
|
1
|
240
|
||
4
|
920
|
~ ¤ ~
Λιώσιμο σε μπεν μαρ
|
Κατέβασμα
θερμοκρασίας
|
Ανέβασμα
θερμοκρασίας-Στρώσιμο
|
|
Σοκολάτα
κουβερτούρα υγείας
|
45°-50° C
|
27°-28°C
|
31°-32°C
|
Σοκολάτα
κουβερτούρα γάλακτος
|
45°-50°C
|
27°C
|
29°-30°C
|
Σοκολάτα
κουβερτούρα λευκή
|
40°-43°C
|
27°C
|
28°-29°C
|
Χρωματιστές
σοκολάτες
|
40°-43°C
|
27°C
|
28°-29°C
|
~ ¤ ~
Πηγή - pastrychef.gr , dinanikolaou.gr