ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου



Ένα εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.












Συνταγή : Σπύρος Αρτελάρης.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Yλικά
  • 400 ml νερό
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε στο νερό το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε 150 ml από το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Μόλις πάρει εκ νέου βράση, ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το βράσιμο χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα μπολ. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε το ρυζόγαλο με κανέλα ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού. Του ταιριάζουν ιδιαίτερα το τριαντάφυλλο, η φράουλα και το σταφύλι

Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου