Συνταγή : Σπύρος Αρτελάρης.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 400 ml νερό
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε στο νερό το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Παίρνουμε 150 ml από το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά.
- Μόλις πάρει εκ νέου βράση, ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το βράσιμο χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα μπολ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε το ρυζόγαλο με κανέλα ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού. Του ταιριάζουν ιδιαίτερα το τριαντάφυλλο, η φράουλα και το σταφύλι
Πηγή - Το Βήμα Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου