ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με μουστάρδα


Για να φτιάξουμε σωστό ριζότο πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη ποικιλία ρυζιού
(αρμπόριο ή καρναρόλι ή βιαλόνε νάνο) και να ανακατεύουμε συνεχώς το περιεχόμενο της κατσαρόλας έτσι ώστε να δημιουργηθεί το ιδανικό χύλωμα





Συνταγή :  Αλέξανδρος Κοσκινάς.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 280 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε στο κρασί τις ίνες του κρόκου Κοζάνης και τις αφήνουμε για 1 ώρα.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο το ρύζι. Σβήνουμε με το αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να γίνει al dente. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου