Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄- 25΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 μήλα πράσινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κλαδάκια σέλερι κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
- 4 φύλλα μαρουλιού καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά, για 8 λεπτά συνολικά. Το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα μαζί με τον χυμό λεμόνι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το μαρούλι μαζί με το μήλο, το σέλερι και τα καρύδια και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Βάζουμε και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ποτήρια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου