
Συνταγή : Dina Nikolaou.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή στο ψυγείο 5-6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μικρό πεπόνι
- 600 ml χυμό καρπουζιού (χρειάζομαι 2 κιλά περίπου, ψίχα καρπουζιού, καθαρισμένη και ξεσποριασμένη)
- 4 φύλλα ζελατίνας (2,5 γρ.)
- 1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού
- ¾ φλιτζ. νερό
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζω λίγη λίγη την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και την πολτοποιώ καλά. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ανακατεύοντας σουρώνω για να βγάλω το χυμό του καθαρό.
- Μουλιάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξω ένα σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω να διαλυθούν καλά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω τον χυμό καρπούζι, το σιρόπι με τις ζελατίνα και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύω καλά.
- Κόβω το πεπόνι στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια. Ξύνω λίγο με το κουτάλι και αφαιρώ και λίγη ψίχα για να έχω περισσότερο χώρο για το ζελέ.
- Γεμίζω τα δύο μισά πεπόνια με το ζελέ καρπούζι και τα μεταφέρω με προσοχή στο ψυγείο. Τα αφήνω για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ και να στερεοποιηθεί.
- Σερβίρω το πεπόνι κομμένο σε φέτες.
Πηγή - Dina Nikolaou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου