
Συνταγή : Το Βήμα Online
Μερίδες : για 2 παιδιά.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 µεγάλες πατάτες, µε τη φλούδα
- 40 γρ. µπρόκολο, σε µικρά µπουκετάκια
- 125 γρ. κασέρι (ή έµενταλ ή γκούντα), τριµµένο
- 2 κ.σ. στραγγιστό Γιαούρτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουµε καλά τις πατάτες κάτω από κρύο νερό και τις στεγνώνουµε. Τις τρυπάµε µε ένα πιρούνι.
- Σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα, ψήνουµε τις πατάτες για 1-1½ ώρα, µέχρι να µαλακώσουν στο κέντρο. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζουµε το µπρόκολο για 4 λεπτά και το στραγγίζουµε. Το βάζουµε σε ένα µπολ και το αναµειγνύουµε µε το κασέρι και το Γιαούρτι. Πασπαλίζουµε µε πιπέρι.
- Βγάζουµε µε προσοχή από τον φούρνο τις πατάτες και χαράσσουµε σε βάθος έναν σταυρό στην κορυφή της καθεµιάς. Τις ανοίγουµε ελαφρώς, ώστε να µπορέσει να εισχωρήσει η γέµιση. Αν θέλουµε, τις αλείφουµε µε λίγο βούτυρο.
- Προσθέτουµε τη γέµιση και την αφήνουµε για 5 λεπτά, να πάρει τη θερµοκρασία της πατάτας. Σερβίρουµε, προαιρετικά, µε λίγο ακόµη βούτυρο.
Πηγή - Το Βήμα Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου