ΜΕΝΟΥ

Pages

Αγγουράκια γεμιστά με τζατζίκι φινετσάτο


Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για τα καλά μας τραπεζώματα.









Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 αγγούρια (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα ή κατίκι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια λαδιού, χοντροκοπανισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1/2 φλιτζ. άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα αγγούρια, αλλά δεν τα καθαρίζουμε. 
  • Τα σκουπίζουμε καλά, κόβουμε και πετάμε τις άκρες. 
  • Τα κόβουμε σε ροδέλες των 4 - 5 εκ. και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα αφήνοντας όμως τον πάτο, έτσι ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε.

Γέμιση: 
  • Σε ένα μπολ ενώνουμε το γιαούρτι, το τυρί, την κρέμα σκόρδου, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το κοπανισμένο παξιμάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ροδέλες αγγουριού και στολίζουμε με κλωναράκια άνηθου. Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

Κρέμα σκόρδου
  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες από ένα κεφάλι σκόρδο και τις βάζουμε να βράσουν με νερό (το οποίο θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει το σκόρδο).
  • Μόλις μαλακώσει το σκόρδο, το στραγγίζουμε καλά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη ξερή. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι, το καλύπτουμε μέχρι το χείλος με ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου