Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 8 τεμάχια
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σολομό φιλέτο
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 8 καλαμάκια
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ελαφρά τη βάση ενός ταψιού. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό καλά και τον κόβουμε σε πολύ μακριές φέτες λεπτού σχήματος.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά. Περιχύνουμε τον σολομό με το περιεχόμενο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί 15 λεπτά.
- Περνάμε τον σολομό σε ξυλάκια και τον απλώνουμε στο ταψί. Τον ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρνάμε τα ξυλάκια.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου