ΜΕΝΟΥ

Pages

Γίγαντες στον φούρνο με καβουρμά


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 200 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια για 8 ώρες τουλάχιστον.
  • Την επόμενη ημέρα βάζουμε αρκετό νερό και τη δάφνη σε κατσαρόλα και βράζουμε τους γίγαντες σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια, αφαιρούμε τη δάφνη και κρατάμε τα υγρά τους σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα για 6 λεπτά περίπου. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα φασόλια.
  • Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, τον καβουρμά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα.
  • Προσθέτουμε αρκετό από το υγρό του βρασίματος μέσα στο ταψί, ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου.
  • Μετά την πρώτη ώρα ανακατεύουμε το περιεχόμενο του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 28/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου