ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά αβοκάντο με χτένια και γαρίδες

Χορταστικό και εύκολο ορεκτικό για τον μπουφέ σας







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 ώριμα Αβοκάντο κομμένα στη μέση
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 500 γραμμάρια χτένια κατεψυγμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μπολάκι σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα
  • 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το ηλιέλαιο, το πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες μαζί με τα χτένια και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά μέσα στο μείγμα της σάλτσας του σκόρδου.
  • Βγάζετε τις γαρίδες και τα χτένια από την μαρινάδα τους και τις τοποθετείτε σε τηγάνι χωρίς λάδι να μαγειρευτούν για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, Γεμίζουμε τα αβοκάντο με το μείγμα γαρίδας, πασπαλίζουμε λίγους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου