ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμα λαζάνια


Tα πιό νόστιμα νηστίσιμα λαζάνια, πρέπει να τα δοκιμάσετε!










Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 16 λαζάνια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, όχι αλεσμένα
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι


Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μανιταριών
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
  • Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. 
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10'. 
  • Αλατοπιπερώνουμε.

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1'-2'. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα. Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
  • Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια. 5. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 25' στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'-20' επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10' για να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου