
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 16 λαζάνια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, όχι αλεσμένα
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)
Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
- 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μανιταριών
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10'.
- Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1'-2'. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα. Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
- Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια. 5. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.
- Ψήνουμε για 25' στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'-20' επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10' για να τραβήξει τα υγρά του.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου