ΜΕΝΟΥ

Pages

Paris Brest με φράουλες & κρέμα βαλσάμικου



Μία γλυκιά πρόταση που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Pastry Chef Μάνος Παπαχρήστος.
Μερίδες : για 1 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 08.04.2015



Υλικά
Για το σου:
  • 400 γρ. νερό
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 αβγά
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου


Για την κρέμα:
  • 500 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)


Για τις φράουλες:
  • 300 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Kalamata Papadimitriou


Για τη διακόσμηση:
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Για το σου:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Όταν πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ζύμη.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τη ζύμη του σου στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Έπειτα βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ένα στεφάνι κυκλικό πάνω σε μια λαδόκολα.
  • Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 30 λεπτά.


Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, το οποίο το αραιώνουμε με λίγο γάλα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά.
  • Μόλις πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, βράζουμε για δύο λεπτά ακόμα. 
  • Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Μόλις παγώσει, την χτυπάμε στο μίξερ για να μαλακώσει και στην συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.


Για τις φράουλες:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα και ανακατεύουμε.
~ # ~
  • Kόβουμε στη μέση το ψημένο σου και γεμίζουμε το ένα κομμάτι με την μισή κρέμα. Προσθέτουμε λίγες μαριναρισμένες φράουλες. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι σου.
  • Στο κέντρο του σου γεμίζουμε με τις υπόλοιπες μαριναρισμένες φράουλες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με ένα λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου