ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζύμη Σφολιάτα



Φτιάξτε τη σπιτική ζύμη σφολιάτας για όλες τις συνταγές σας.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.


Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι πολύ λίγο
  • 250 ml νερό
  • 250 γρ. βούτυρο να έχει μαλακώσει.


Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και σχηματίζουμε στη μέση μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα το μισό νερό και αρχίζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη που να είναι το ίδιο συμπαγής με το μαλακό βούτυρο. Για να πετύχουμε αυτή την πυκνότητα στη ζύμη, προσθέτουμε σιγά – σιγά νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά.
  • Στην καθαρή και εντελώς στεγνή επιφάνεια εργασίας, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και στη συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο πάχους περίπου 1 cm. Κόβουμε μερικά κομματάκια από το μαλακό βούτυρο και τα σκορπίζουμε διάσπαρτα πάνω ση ζύμη. 
  • Διπλώνουμε τις 4 πλευρές του φύλλου μας προς το κέντρο του τετραγώνου, ώστε να έχουμε καλύψει και σφραγίσει στο εσωτερικό του φύλλου μας το βούτυρο. Ανοίγουμε και πάλι με το πλάστη τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια διπλώνουμε και πάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.
  • Τέλος διπλώνουμε τη ζύμη για τελευταία φορά και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία συνολικά για 3 φορές και κάθε φορά αφήνουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.
  • Την τελευταία φορά ανοίγουμε το φύλλο μας ανοιχτό σε πάχος 1 cm περίπου και η ζύμη είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τη συνταγή.

  • Αν χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη για κάποιο γλυκό, τότε μέσα στο νερό μπορούμε να διαλύσουμε μια πρέζα ζάχαρη. 

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου