ΜΕΝΟΥ

Pages

Πορτοκαλόπιτα (Cookbox)



Η αγαπημένη σας πορτοκαλοπιτα για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.










Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 225 γρ. Flora Soft με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 πορτοκάλια (το χυμό τους και ξύσμα από 2)
  • 785 γρ. ζάχαρη 560 γρ. για το σιρόπι & 225 γρ για το γλυκό
  • 3 αβγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνια , το ξύσμα
  • 560 ml νερό

Εκτέλεση
  • Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο 1 ώρα περίπου νωρίτερα από την ώρα που θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό. Τα ανοίγουμε ένα - ένα σε καθαρό πάγκο και τα αφήνουμε να «στεγνώσουν». Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με 225 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το χυμό από δυόμισι πορτοκάλια (1φλ. τσαγιού), ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μίγμα καλά με σπάτουλα. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μίγμα της πίτας. Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα του ταψιού. Περιμένουμε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν τα φύλλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα το γλυκό μας. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βράζουμε για 8 λεπτά περίπου 560γρ. ζάχαρη, 560ml. νερό, το χυμό από ενάμισι πορτοκάλι, και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε σε μερίδες μαζί με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή παγωτό βανίλια

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου