ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαρονέφρι στο τηγάνι


Ενα υπέροχο, γευστικό φαγητό






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 5 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 5 κ.σ. μέλι
  • Φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
  • Ένα κομμάτι αρνίσια μπόλια
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με σύκο
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα

Για τη sauce
  • Το ζουμί από το κρέας
  • 3 κ.σ. απλή μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απλή
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. αλεύρι νισεστέ

Για τις πατάτες
  • Πατάτες
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • Λάδι αλάτι πιπέρι
  • 2 ποτήρια του νερού μπύρα
  • 1 λτ νερό
  • Μαύρο αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα από τα σύκα και αλείφουμε το κρέας. 
  • Κατόπιν το τυλίγουμε με τη μπόλια και μετά με τις φέτες ζαμπόν. 
  • Τέλος το κάνουμε σαν καραμέλα με την χρήση της λαδόκολλας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς.

Για τη σάλτσα 
  • Στραγγίζουμε από την λαδόκολλα τα υγρά που έβγαλε το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. 
  • Σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. 
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι σε περίπτωση που δεν πήξει η σάλτσα.

Για τις πατάτες:
  • Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί. 
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τις ανακατεύουμε με το χέρι. 
  • Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 2 ώρες στους 150 βαθμούς.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου