ΜΕΝΟΥ

Pages

Memphis Barbecue Sauce


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : CookBox.gr
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 2 ½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Η αυθεντική Barbecue Sauce από την Νοτιοδυτική Αμερική που μπορεί να διατηρηθεί έως 3 εβδομάδες. Αμφιβάλλοντας ότι θα αντέξετε να μην την καταναλώσετε νωρίτερα !

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κέτσαπ 750 ml.
  • 350 ml νερό
  • 8 κ.σ. μηλόξιδο
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. σπόροι μουστάρδας
  • 1/4 λεμόνι το χυμό του
  • 3 κ.σ. Worcestershire sauce

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι αναμειγνύουμε την κέτσαπ, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 60- 90 λεπτά, ανακατεύοντας τη σάλτσα κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την Worcestershire sauce και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα.
  • Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να την διατηρήσουμε σε αεροστεγές δοχείο έως και τρεις εβδομάδες.

Πηγή - cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/10/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου