ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό φιλέτο με άλειμμα μουστάρδας


Πανεύκολο και πεντανόστιμο!










Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : για 4 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 900 γρ. ψαρονέφρι (είναι περίπου 2 ολόκληρα χοιρινά φιλέτα)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα ψαρονέφρια, τα αφήνουμε σε μια πιατέλα και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για 2 -3 λεπτά. Τότε προσθέτουμε και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε μεπουρέ πατάτας ή ένα αφράτο ρύζι.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου