ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεσογειακό χταποδάκι



Μία νηστίσιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα.











Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 χταπόδι 1000γρ. μόνο τα πλοκάμια
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε φέτες
  • 80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 60 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • φρέσκια ρίγανη 2κ.σ., τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2/3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 60 ml νερό
  • φρέσκος βασιλικός 1/4 φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα λαδιού σε ένα γουόκ και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε την άλλη μισή ποσότητα λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το χταπόδι, τις ελιές, την πάστα ντομάτας, το κρασί, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το σκόρδο, την ρίγανη, τη δάφνη και το κορν φλαουρ που έχουμε πρώτα διαλύσει στα 60ml νερό.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
  • Όταν το φαγητό μας είναι ψημένο, αποσύρουμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.
Tip:
  • Μπορούμε να μαρινάρουμε μέχρι και 24 ώρες το χταπόδι με το κρασί, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη δάφνη

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου