ΜΕΝΟΥ

Pages

Κατσικάκι με πορτοκάλι και ξίδι



Μία συνταγή που θα τρελάνει τους γευστικούς σας κάλυκες.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια.



Υλικά
  • 1 χεράκι κατσικίσιο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού


Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. 
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα θερμαίνουμε ελαφρά. 
  • Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. 
  • Απλώνουμε το κρεμμύδι στη βάση μιας γάστρας και πάνω της τοποθετούμε το κρέας. 
  • Το περιχύνουμε με τα υγρά, απλώνουμε πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σκεπάζουμε τη γάστρα. 
  • Τη βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, φροντίζοντας την ώρα του ψησίματος να αλείψουμε μερικές φορές το κρέας με τα υγρά. 
  • Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 8 λεπτά, χρησιμοποιώντας τα υγρά ως σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου