ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα Freschezza με προσούτο και λιαστή τομάτα


Ιταλική πίτσα για ολη την οικογένεια.











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ζυμάρι πίτσας με διάμετρο 28 εκ.
  • 45 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's
  • 4 κ.σ. Balsamico dressing Hellmann’s
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μαρούλι (3 φύλλα του)
  • 50 γρ. προσούτο (2-4 φέτες)
  • 20 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ( ή 1 μανιτάρι)
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 20 ml. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
Για την βάσης της πίτσας:
  • Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο λάδι ένα ταψάκι ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας.
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι μέσα στο ταψάκι. Εάν το ζυμάρι είναι νωπό, το τρυπάμε για να μη φουσκώσει.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε 3 κ.σ. μαγιονέζα Real Hellmann’s μαζί με 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα και 2 κ.σ. Hellmann’s Balsamico dressing και αλείφουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και κάνει κρούστα.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την εκτέλεση της πίτσας:
  • Ανακατεύουμε 1 1/2 κ.σ. μαγιονέζα Real Hellmann’s, 2 κ.γ. Hellmann’s Balsamico dressing και 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Απλώνουμε το μίγμα επάνω στο ψημένο ζυμάρι με την κρούστα.
  • Χονδροκόβουμε τη ρόκα και το μαρούλι και το τοποθετούμε επάνω στο αλειμμένο και ψημένο ζυμάρι της πίτσας.
  • Τέλος, προσθέτουμε από επάνω το προσούτο, τις φέτες του μανιταριού και τις λιαστές ντομάτες, διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια των χονδροκομμένων φυλλωμάτων.
  • Πουδράρουμε με 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο Balsamico. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου