ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο


Η αλλιώς πίτσα Marinara. Η σάλτα για αυτή την πίτσα φτιάχνεται με ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο και δεν έχει τυρί. Η σάλτσα αυτή είναι μια από τις παραδοσιακές και δημοφιλείς σάλτσες για πίτσα στην Ιταλία.






 
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 2 άτομα (Μία πίτσα διαμέτρου 30cm)
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 1 ώρα & 50΄
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια.


Υλικά
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 250/300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ντομάτες ώριμες - μεγάλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1 κ.γ. & έξτρα για τη σάλτσα
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 8 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
  • 150 ml νερό χλιαρό


Εκτέλεση
  • Προετοιμάζουμε τη ζύμη (οδηγίες για τη ζύμη εδώ).
  • Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση για την πίστα μας, τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λάδι.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Ο ποιο εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες είναι να τις τοποθετήσουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε μια κατσαρόλα που περιέχει βραστό νερό και στη συνέχεια να τις τοποθετήσουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφαιρούμε τη φλούδα, τις κόβουμε στη μέση και μετά τις στύβουμε ελαφρά ώστε να αφαιρεθούν μερικοί από τους σπόρους. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τις ντομάτες και τις απλώνουμε προσεχτικά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη και ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε την πίστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για περίπου 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε διάσπαρτα τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε και πάλι την πίτσα στο φούρνο και όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου