ΜΕΝΟΥ

Pages

Γρήγορη πίτσα με κατίκι Δομοκού


Ετοιμάζουμε μια γρήγορη και πεντανόστιμη πίτσα για εμάς και τους φίλους μας. Απολαύστε με ένα λευκό κρασί ή μια παγωμένη μπίρα!






Συνταγή : Κλεομένης Ζουρνατζής
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 5΄, ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 100 γρ. σκληρή κατσικίσια φέτα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
  • 40 ml ελαιόλαδο+επιπλέον για το λάδωμα του σκεύους
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε το ταψί. 
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη κουρού με τον πλάστη. 
  • Τη στρώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατίκι με το γάλα, αλατοπίπερο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στη ζύμη. 
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα πράσα και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη ζύμη. Σκορπίζουμε το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια (αν βάλουμε) και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω. 
  • Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σαλάμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Συνοδεύουμε με Δροσερή μαρουλοσαλάτα με λαδόξιδο.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου