
Συνταγή : Κλεομένης Ζουρνατζής
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 5΄, ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
- 100 γρ. σκληρή κατσικίσια φέτα, χοντροτριμμένη
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτές ροδέλες
- 30 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
- 40 ml ελαιόλαδο+επιπλέον για το λάδωμα του σκεύους
- λίγο αλεύρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε το ταψί.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη κουρού με τον πλάστη.
- Τη στρώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατίκι με το γάλα, αλατοπίπερο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα πράσα και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη ζύμη. Σκορπίζουμε το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια (αν βάλουμε) και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σαλάμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
Συνοδεύουμε με Δροσερή μαρουλοσαλάτα με λαδόξιδο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου