ΜΕΝΟΥ

Pages

Σταφιδόψωμο με μέλι



Σπιτικό σταφιδόψωμο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.














Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για τεμάχια
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 3 κουτ. σούπας κόντιτα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση
  • Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά και το μέλι με το χλιαρό νερό. 
  • Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. 
  • Ρίχνουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού. 
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική. 
  • Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε. 
  • Τις προσθέτουμε στο ζυμάρι μαζί με τα κόντιτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για μία περίπου ώρα. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών. 
  • Πλάθουμε μικρά στρογγυλά σταφιδόψωμα και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο. 
  • Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για ακόμα 45 λεπτά ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο. 
  • Αλείφουμε την επιφάνειά τους με νερό και ζάχαρη. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου