ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με πορτοκάλι και κρεμμύδια


Απίθανος συνδυασμός, απαράμιλλη νοστιμιά. Τολμήστε τη!








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : για 4 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
  • 4 πορτοκάλια
  • 2 φινόκιο
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα και υπόξινη γεύση, που προέρχεται από την αποξηραμένη και τριμμένη σάρκα ενός είδους αγριοκέρασου. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, όπως ο Άρκευθος, ο Μανδραγόρας, το Ελιξίρ)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε, (δες πώς σε αυτό το βίντεο) τις οποίες ξεπλένουμε σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό. 
  • Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. 
  • Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, φροντίζοντας ώστε να απομακρύνουμε όσο γίνεται τις άσπρες ίνες. 
  • Χωρίζουμε τα πορτοκάλια στις φετούλες τους και αφαιρούμε όσο μπορούμε τις μεμβράνες. 
  • Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο που λέγεται μαντολίνο γι’ αυτή τη δουλειά). 
  • Βάζουμε τις φετούλες πορτοκαλιού και το φινόκιο στη σαλατιέρα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σουμάκι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Συνοδεύουμε με 
  • Αυτή η εξωτική σαλάτα γίνεται κανονικό γεύμα αν συνδυαστεί με ψητά κρεατικά (μπριζολάκια, ψαρονέφρι, λουκάνικο). 
  • Αν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε, τη συνοδεύουμε με πέστροφα καπνιστή ή χέλι καπνιστό και ψωμί της αρεσκείας μας.

Συμβουλή 
  • Λόγω της οξύτητας του πορτοκαλιού, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ξίδι ή λεμόνι στη σαλάτα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου