ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλατόπιτα

Μία φανταστική σπιτική πίτα για το τραπέζι σας.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 12 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 70 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 120 γρ. Βιτάμ Κλασικό
  • 2000 ml. γάλα φρέσκο χλιαρό
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 10 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι το ξύσμα, ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
  • Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170 C.
  • Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170 C για 45-55 λεπτά.
  • Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  • Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή - Γαλατόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου