ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος με ρεβίθια στο φούρνο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ρεβίθια χονδρά, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 20 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 300 γρ. ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι,φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 500 γρ. μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου